دوستان عزیز سلام
از آنجایی که مسأله صهیونیسم در حال حاضر یکی از مهمترین موضوعات عصر ماست، تصمیم گرفتم مجدّداً پیرامون این موضوع که آگاه بودن از آن برای تک تک ما مسلمانان لازم و ضروری است، به طور کامل تر مطالبی را منتقل کنم.
اندیشه صهیونیسم به فوریت و سرعت زاده نشده، بلکه همانند هر پدیده دیگر، در بستر زمان و بر اثر شکل گیری حوادث گوناگون تولد یافت.
صهیونیزم، افعی زمان
«صهیون» در زبان عبرى، به معناى پر آفتاب و نیز نام کوهى در جنوب غربى بیتالمقدس است . کوه صهیون زادگاه و آرامگاه داوود پیامبر صلى الله علیه و آله و جایگاه سلیمان علیه السلام بود .
گاه این واژه نزد یهودیان به معناى شهر قدس، شهر برگزیده و شهر مقدس آسمانى به کار مىرود، ولى در متون دینى یهود، صهیون، اشاره به آرمان و آرزوى ملت یهود براى بازگشت به سرزمین داوود علیه السلام و سلیمان علیه السلام و تجدید دولتیهود دارد . به دیگر سخن، صهیون براى یهود، سمبل رهایى از ظلم، تشکیل حکومت مستقل و فرمانروایى بر جهان است و از اینرو، یهودیان خود را فرزندان صهیون مىدانند . (2)
صهیونیسم به جنبشى گفته مىشود که خواهان مهاجرت و بازگشت یهودیان به سرزمین فلسطین و تشکیل دولت یهود است . صهیونیسم، همانند شووینیسم (ناسیونالیسم افراطى) است که با خوار شمردن ملتها و نژادهاى دیگر و با غلو در برترى خود، در پى نیل به قدرت سیاسى است . این جنبش در نیمه اول قرن 13 شمسى/نیمه دوم قرن 19 میلادى در اروپا پا به عرصه حیات گذاشت.
صهیونیسم تنها داراى ابعاد و معانى سیاسى (صهیونیسم سیاسى) نیست، بلکه ابعاد و معانى دیگرى همچون: صهیونیسم کارگرى، فرهنگى، دمکراتیک، رادیکال و توسعهطلب را نیز در برمىگیرد .
v مشهورترین تقسیم صهیونیسم، طبقهبندى آن به دو بخش سیاسى و فرهنگى (دینى) است .
صهیونیسم سیاسى، خواهان بازگشت یهودیان به فلسطین است که با تدوین کتاب «دولت یهود» توسط هرتصل در 1263 ش/1894 م زاده شد .
اما صهیونیسم فرهنگى، مخالف مهاجرت یهودیان در قرن 14 شمسى/20 میلادى به فلسطین است; زیرا در انتظار انسان رهایىبخش (6) در آخر زمان نشسته که یهودیان و تمام آدمیان را به سرزمین ابراهیم و موسى علیهما السلام یا سرزمین نجات بازگرداند . (7)
v صهیونیسم به دینى و غیردینى هم تقسیم مىگردد .
صهیونیسم دینى، اندیشهاى است که اعتقاد دارد بازگشت به سرزمین موعود، در زمانى که پروردگار مشخص نموده و به شیوهاى که او تعیین مىکند، انجام خواهد شد و این کار به دست بشر انجامپذیر نیست .
پیروان این اندیشه، گروهى یهودى (صهیونیسم) و شمارى عیسوى (صهیونیسم مسیحى) (8) هستند .
در مقابل، در صهیونیسم غیردینى و غیریهودى، کسانى جاى دارند که با تکیه بر استدلالهاى تاریخى، سیاسى و علمى به اسکان یهودیان در فلسطین مشروعیت مىبخشند . این همان صهیونیسم لائیک (غیردینى) است که تنها مفاهیم سیاسى خویش را به زبان دین بیان مىکند . بنابراین، صهیونیسم همواره به معناى یهودیت نیست، بلکه گاه به مفهوم حرکتى براى غیر یهودى کردن یهودیت نیز، به کار مىرود . (9)
v یهودستیزى (10)
صهیونیستها مدعىاند که صهیونیسم، پاسخى به یهود آزارى است . به عقیده آنها، دولتها و ملتها به بیمارى علاجناپذیر یهودستیزى دچار شدهاند . بنابراین، یهودیان را، در هر کجا باشند، عنصر بیگانه به حساب مىآورند و آنان را در آشکار و پنهان آزار مىدهند . حیم وایزمن (11) (متوفى 1331 ش/1952 م) در اینباره مىگوید: «ضدیت با یهود، میکروبى است [که] هر غیریهودى هر کجا . . . باشد و هرچند که خود منکر باشد، بدان آلوده است .» به بیان دیگر، آنانیهودستیزى را بلایى ازلى و ابدى مىدانند، که تنها در پناه یک دولتیهودى مىتوان از آن رهایى یافت . (12)
صهیونیستها، به نمونههایى بسیار از یهودآزارى در طول تاریخ اشاره مىکنند . از نظر آنان، یهود آزارى با شکست دولتیهودى اسرائیل و جهودا (یهودا) (13) ، به ترتیب در 721 و 586 ق . م توسط آشوریان و بابلیان آغاز، و در نتیجه با پراکنده شدن یهودیان به نقاط دیگر جهان ادامه یافت و به تدریج، روند روبه رشدى به خود گرفت، به گونهاى که نقطه اوج آن در آلمان هیتلرى به چشم مىخورد . در این دوره طولانى، یهودیان در امپراتورى روم، کشور لهستان، روسیه تزارى و . . . بارها سرکوب و شکنجه شدند و تنها در سال 770 ش/1391 م . هفتاد هزار یهودى به دلیل نپذیرفتن دین مسیح علیه السلام در اسپانیا جان خود را از دست دادند . افزون بر آن، یهودیان همواره از حق مالکیت در برخى از مناطق جهان، و نیز اشتغال در برخى حرفهها محروم بوده و اغلب در «گتو» ها (14) به سر بردهاند . (15)
البته این ادعاهاى صهیونیسم، به هیچ وجه قابل اثبات نیست;
زیرا اولا، برخى از نمونههاى تاریخى یهودآزارى، مانند آنچه صهیونیستها درباره یهودسوزى در آلمان مطرح مىکنند، بیش از حد بزرگ شدهاند . صهیونیستها در این مورد، با سلطهاى که بر ابزارهاى تبلیغى جهان و به کارگیرى آن دارند، به مظلومنمایى پرداختهاند . ثانیا، برخى قصههاى یهودآزارى، ساخته و پرداخته یهودیان و صهیونیستهاست، با این هدف که به روند مهاجرت یهودیان به فلسطین و تاسیس یک دولتیهودى شتاب بخشند .
دیوید بن گوریون (16) (متوفى 1352 ش/1972 م) اعتراف مىکند: «اگر قدرت داشتم عدهاى یهودى را به کشورهاى مختلف مىفرستادم تا یهودآزارى را تعمداً به وجود آورند .» (17)
v شواهد دیگرى بر نادرستى ادعاهاى صهیونیسم در اینباره وجود دارد، از جمله:
1 . مهاجرت و پراکندگى یهودیان، اغلب به دلخواه آنان و با هدف اقتصادى به سوى پر رونقترین سرزمینها صورت گرفت .
2 . یهودیان همواره در پهنهاى گسترده از خاک امپراتورى عثمانى، در صلح و آرامش مىزیستهاند .
3 . یهودیان در بریتانیا، فرانسه و آلمان قرون وسطى، تحت آزار نبودهاند و حتى پس از عصرنوزایى، وضع اجتماعى آنان بهبود یافت .
4 . رنج و دردى که میلیونها برده آفریقایى سیاه پوست، در انتقال و اسکان اجبارى به غرب متحمل شدهاند، بیش از رنج و دردى است که بر یهودیان وارد آمده است . جالب اینکه، صاحبان برخى از کشتىهاى حامل بردگان، سوداگران و بانکداران یهودى بودهاند .
5 . وقوع یهودآزارى را در حد پایینى مىتوان پذیرفت که آن هم به ویژگىهاى فردى و اجتماعى یهودیان، مانند جمعگریزى و اشتغال در مشاغل غیرمولد، چون رباخوارى باز مىگردد (18) و نیز ریشه در منازعه دائمى کلیسا و کنیسه دارد . به هر روى، نقش یهودآزارى ساختگى در تولد صهیونیسم آنچنان بزرگ بود که هرتصل آن را موهبت الهى نامید . اگر صهیونیسم محصول یهودآزارى است، پس چرا صهیونیسم به نوعى یهود آزارى از طریق تبعیض بین یهودیان سفاردى و اشکنازى (19) مبدل شده است; سؤالى که صهیونیست همچنان آن را بىپاسخ گذاشتهاند . (20)
(ادامه دارد ... )
1- Zionism
2- نگارنده مقالهاى تحت عنوان "زمینههاى شکلگیرى رژیم اشغالگر قدس" را در دست تدوین دارد . برخى از این زمینهها عبارتند از: اعلامیه بالفور، سازمان ملل متحد، قیمومیت انگلیس بر فلسطین و ترکان جوان .
3- تئودور هرتصل - بنیانگذار صهیونیسم - (Thedar herzel) به شکلهاى گوناگون همچون: تئودور هرتزل، هرزل، هرتسل و . . . نوشته مىشود، ولى معمولا آن را به صورت «هرتصل» مىنگارند .
4- ناحوم ساکولو (Nahum sokolow) مورخ صهیونیستى است .
5- عبدالوهاب المسیرى، صهیونیسم، ترجمه لواء رودبارى، ص 7/حمید احمدى، ریشههاى بحران در خاورمیانه، ص 3/علىآقا بخشى، پیشین، ص 423/ب . پراهى، فریبخوردگان صهیونیسم، ترجمه ابوالقاسم سرى، ص 27
6- انسان رهایى بخش را در زبان عبرى "ما شیاح" مىگویند .
7- حمید احمدى، پیشین، ص 3/روژه گارودى، پرونده اسرائیل و صهیونیزم سیاسى، ترجمه نسرین حکمى، ص 5/عبدالوهاب المسیرى، پیشین، ص 8
8- هر کسى که خواهان مهاجرت یهودیان جهان به فلسطین باشد، صهیونیست است، خواه یهودى باشد و یا نباشد . بنابراین، هر یهودى، صهیونیست نیست، و به عکس، برخى صهیونیستها غیریهودىاند .
9- عبدالوهاب المسیرى، پیشین، ص 7- 14/عادل توفیق عطارى، تعلیم و تربیت صهیونیستى، ترجمه مجتبى بردبار، ص 50/روژه گارودى، تاریخ یک ارتداد، اسطورههاى بنیانگذار سیاست اسرائیل، ترجمه مجید شریف، ص 23
10- Anti - Semitism
11- «حیم» یا «حیئم» یا «چیم وایزمن» (Chaimweizman) پس از هرتصل، جامعه صهیونیستى را براى نیل به تاسیس اسرائیل رهبرى کرد .
12- یورى ایوانف، صهیونیسم، ترجمه ابراهیم یونسى، ص 74- 71/عبدالوهاب المسیرى، پیشین، ص 36
13- نام دولت دیگر یهودى، یهودا (یهوذا) بود .
14- «گتو» Ghetto در گذشته به محلهاى در یک شهر گفته مىشود که یهودیان به اقامت در آن مجبور بودهاند .
15- آلاسدایر دراسدل و جرالد اچ . بلیک، جغرافیاى سیاسى خاورمیانه و شمال آفریقا، ترجمه دره میرحیدر، ص 361
16- دیوید داود بن گوریون (David Ben Gurion) در لهستان به دنیا آمد و در اسرائیل مرد . وى نخستوزیر اسرائیل در سالهاى نخستین تاسیس رژیم صهیونیستى بود .
17- پراهى، فریبخوردگان صهیونیسم، ص 6/گالینا نیکیتینا، دولت اسرائیل، ترجمه ایرج مهدویان، ص 32
18- یورى ایوانف، پیشین، ص 32 و 40 و 74 و 71/عبدالوهاب المسیرى، پیشین، ص 75 و 24
19- سفاردى (sepharadi) و اشکنازى (Ashkanase) به ترتیب به یهودیان مهاجر اروپاى شرقى و شمال غرب اروپا به اسرائیل اطلاق مىشود .
20- عبدالوهاب المسیرى، پیشین، ص 88
10 سوالی که خدا از تو نمی پرسد!
صیغه در حرم امام رضا(ع)
یک پیام جالب با عنوان 7% برام اومده که میگه ...
کاش در بحرین زلزله آمده بود
تفاوت های زن و مرد را بشناسیم (دختر و پسرهای جوان بخوانند)
پیکر پاک شهید برونسی با سربند "لبیک یا خمینی"
سوپراستارهای شما کدامیک هستند؟؟؟
هرچه اعتماد به نفس بیشتر ، تقید به حجاب بیشتر
گروه سایبری ترویج حجاب و عفاف
تقدیم به دختران و زنان سرزمین من ایران
به جای ترویج رقص در مهد کودک ها، حجاب را آموزش دهیم...
اثر توکل به خدا (خاطره ای زیبا)
شاخ گل کنیز به امام حسین(ع) (زیبا)
چه کسی دو هزار تومان را با دویست تومان عوض میکند؟ (داستان زیبا)
[همه عناوین(158)][عناوین آرشیوشده]
بازدید دیروز: 18
کل بازدید :590281
نویسندگان وبلاگ :
چلچله[35]
به سراغ من اگر می آیید/ نرم و آهسته بیایید/ که مبادا ترک بردارد/ چینی نازک تنهایی من/ من 23 سال دارم و توی دانشگاه آزاد لاهیجان در حال تحصیل در رشته نرم افزار هستم . توی این وبلاگ مطالبی گلچین شده از وبلاگهای دیگه قرار داده میشه و همچنین حرفهای دلتنگیم رو بعضی وقتها اینجا میذارم
نرم افزار مشاهده شبکه های تلوزیونی جهان از طریق اینترنت [595]
سیستم بازاریابی ایران مارکت سنتر [63]
آثار گناهان [250]
قابل توجه صاحبان سایتها و وبلاگها- کسب درآمد از طریق اینترنت [59]
تفاوت عشق و دوست داشتن [7155]
چشم چرانی،آثار وراههای درمان [2683]
پندهای صلواتی [207]
وقت اندک و کار بسیار [205]
همیشه در کنار همسرتون باشین [309]
در حضور نور [168]
[آرشیو(11)]
مهر 1385
آبان 1385
آذر 1385
دی 1385
بهمن 1385
اسفند 1385
فروردین 1386
اردیبهشت 1386
تابستان 1386
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
بهار 1386
شهریور 1387
دی 1387
کسب درآمد از تبلیغات
عاشقانه
تا ظهور
بچه دانشجو !
معبود من..
بهشت در انتظار ماست
خلوت تنهایی
پاک دیده
وقایع
امیدزهرا
قدرت شیطان
موتور سنگین ... HONDA - SUZUKI ... موتور سنگین
تا ریشه هست، جوانه باید زد...
صادقانه برای خواهرم
فروشگاه ایران مارکت سنتر
فروشگاهی به وسعت ایران یا 100,000 محصول
گزارش مردمی (گزارش سایت های خلاف قانون)
مذهبی فرهنگی سیاسی عاطفی اکبریان
مذهب عشق
.: شهر عشق :.